Legea model privind comunicațiile electronice, aprobată de Grupul de lucru al Reglementatorilor Independenți și experților în domeniul serviciilor în bandă largă

Grupul de lucru al Reglementatorilor Independenți și experților în domeniul serviciilor în bandă largă (IRB EWG) a aprobat Legea model privind Comunicațiile Electronice, care a fost pregătită de Programul EU4Digital împreună cu IRB EWG al Grupului Reglementatorilor în domeniul Comunicațiilor Electronice din cadrul Parteneriatului Estic (EaPeReg).

Legea model contribuie la consolidarea independenței autorităților naționale de reglementare (ANR) din țările PaE.  Aceasta a fost adoptată oficial la 25 noiembrie la Lisabona, în cadrul celei de-a 12-a reuniuni a grupului de lucru, care a convenit în unanimitate că Legea-Model, împreună cu raportul de evaluare care scoate în evidență recomandări importante pentru fiecare țară, sunt instrumente valoroase pentru consolidarea autorităților naționale de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice.

Raportul de evaluare se bazează pe Raportul privind independența Autorităților Naționale de Reglementare din țările partenere din est, finalizat în 2020, prin eliminarea lacunelor legislative identificate și recomandările aferente.

Evaluarea lacunelor respectă criteriile enumerate în Metodologia de evaluare a independenței autorităților naționale de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice pentru țările Parteneriatului Estic.

Legea-Model include toate normele necesare gata de transpunere pentru a asigura conformitatea deplină cu cerințele relevante ale Uniunii Europene. Membrii IRB EWG au fost de acord să evalueze în mod regulat transpunerea Legii model în legislațiile naționale ale țărilor PaE.

The post Legea model privind comunicațiile electronice, aprobată de Grupul de lucru al Reglementatorilor Independenți și experților în domeniul serviciilor în bandă largă appeared first on EU4Digital.