Platforma ecosistemului de startup-uri a Parteneriatului Estic este acum live!

La 27 ianuarie, EU4Digital a lansat oficial o platformă a ecosistemului de startup-uri pentru țările partenere din est. Această soluție este concepută pentru a acționa ca un instrument cheie pentru urmărirea peisajului ecosistemului regional de startup-uri și va oferi informații operative despre startup-uri, inovații, investitori, runde de finanțare și multe alte informații.

Noul an a adus noi soluții digitale pe scena startup-urilor din țările Parteneriatului Estic (PaE), odată cu lansarea platformei ecosistemului PaE de startup-uri de către Programul EU4Digital și partenerul său tehnic Dealroom.co. Platforma are ca scop: facilitarea procesului decizional și de elaborare a politicilor bazate pe date pentru dezvoltarea ecosistemului de startup-uri din regiune; schimbul de cunoștințe între industrii; și promovarea parteneriatelor necesare pentru a ajuta următoarea generație de inovatori să reușească pe scena globală.

Platforma interactivă a adunat deja peste 2 500 de startup-uri alături de o gamă largă de alți participanți. Primele informații au fost obținute pe baza datelor platformei, de exemplu că startup-urile de pe platformă au acum o valoare corporativă totală de peste 62 de miliarde de euro și au câștigat 668 de milioane de euro în 2021.  Alte exemple de date de pe platformă:

O privire de ansamblu asupra celor mai apreciate întreprinderi născute în ecosistem, conduse de EPAM Systems

O listă a startup-urilor din țări partenere din est în Edtech, printre alte sectoare
O imagine a tuturor startup-urilor catalogate în funcție de tehnologiile pe care le folosesc în diferite sectoare; aici Fintech ca exemplu 
O prezentare generală a ultimelor runde de investiții în funcție de tipul de investitor sau locația investitorului

Platforma este acum deschisă pentru înregistrare, oferind utilizatorilor săi instrumente de identificare a partenerilor potriviți, informații de încredere cu privire la ecosistemul de startup-uri și tehnologie din țările partenere din est, precum și informații despre tendințele la nivel macro pentru a sprijini procesul decizional în materie de politici și afaceri bazat pe date. De această platformă beneficiază o gamă largă de utilizatori:

instituțiile guvernamentale și factorii de decizie politică;
investitorii de capital de risc, investitori providențiali și alți investitori;
startup-uri și scaleup-uri;
cercetători și jurnaliști;
universități, furnizori de servicii, acceleratori.

Aflați mai multe despre platformă de la partenerul tehnic al EU4Digital, Dealroom.co, aici.

EU4Digital vă invită să luați inițiativa și să contribuiți la accelerarea ecosistemului de startup-uri din PaE, împărtășind această oportunitate în rețelele voastre și devenind parte a ecosistemului!

Dacă aveți întrebări despre cum să utilizați platforma, puteți oricând să le adresați direct pe platformă prin intermediul casetei de chat sau să contactați serviciul de asistență pentru clienți. Pentru orice întrebări referitoare la colaborare, partajarea datelor sau promovarea platformei, sunteți binevenit să luați legătura prin e-mail: simona.petrikaite@lt.ey.com sau matthieu@dealroom.co.

The post Platforma ecosistemului de startup-uri a Parteneriatului Estic este acum live! appeared first on EU4Digital.